Asikainen Hannes: Sinua kaipaa sydämeni

Muusikko, musiikkipedagogi - kitaransoitonopettaja Hannes Asikainen (s.1974) on yhdistänyt klassisen kitaransoiton ja virret.  3.4.2006 julkaistulla levyllä virret esitetään akustisella kitaralla soitettuna. Levy on omalta osaltaan juhlistamassa tänä vuonna 20 vuotta täyttävää ev.lut. kirkon virsikirjaa.

 

Hannes Asikaisen virsimuunnelmissa ovat yhdistyneet länsimainen taidemusiikki, tutut virret ja klassisen kitaran monipuolinen äänimaailma. Kappaleet on sävelletty edellisten vuosisatojen musiikkityylejä jäljitellen ja kitaran sointimahdollisuuksia hyödyntäen. Sovitusten esikuvina ovat olleet mm. barokin ja romantiikan ajan musiikki, impressionismi ja jazz.  Mielenkiintoinen levy.

1. Niin ihanaa on ylistää
2. Kiitos olkoon Jumalalle
3. Sinua, Jeesus, odotan
4. Nyt sytytämme kynttilän
5. Herraa hyvää kiittäkää
6. On Jeesus nimi ihanin
7. Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja
8. Oi Herra, jos mä matkamies maan
9. Jeesus armon soi
10. Oi riemun rikkautta

Asikainen aloitti virsien sovittamisen löydettyään klassisesta kitaramusiikista ja suomalaisista virsistä saman perusvireen. Molemmat kutsuvat hiljentymään. Kitaramusiikissa on tilaa mietiskelylle, jolloin virsien sielunhoidollinen merkitys korostuu. Virsien sanoma on musiikissa läsnä, vaikkei sanoja lausutakaan ääneen.

 

Sinua kaipaa sydämeni – äänitteellä on virsiä niin iloon ja kiitokseen kuin suruun ja kaipaukseen. Levyllä on yhdistetty hengellinen sanoma elävästi länsimaisen taidemusiikin traditioon.

 

Muutama musiikkinäyte tarjolla taiteilijan kotisivulla (hannesasikainen.net)